Naročite se na pregled

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

BELJENJE ZOB

BELJENJE ZOB

Zelo velik učinek na svoj videz lahko dosežemo samo z beljenjem zob brez dodatnih posegov.
Lepi beli zobje nam zagotavljajo samozavest, zato se za postopek beljenja odloča vedno več ljudi.

Beljenje zob se lahko izvaja v zobni ordinaciji ali doma.

  • V zobni ordinaciji je potrebnih več obiskov. Vsak od njih traja približno eno uro, vendar so to povsem neboleči in popolnoma varni postopki. Zobje so po prvem postopku beljenja svetlejši za 2–3 odtenke, po drugem obisku pa je učinek beljenja že zelo opazen. Zavedati se moramo, da je postopek beljenja zob podoben barvanju las, kar pomeni, da moramo za ohranjanje učinka na vsakih 6 do 12 mesecev opraviti osvežilni tretma. Poleg rednih obiskov pri zobozdravniku moramo skrbeti tudi za dobro ustno higieno ter se izogibati pigmentirani hrani in pijači (čaj, kava, rdeče vino) pa tudi nikotinu.
  • Pri beljenju zob doma uporabljamo individualni silikonski nosilec in gel za beljenje. Gel za domačo uporabo je nizko koncentriran. Uporabljamo ga nekaj ur dnevno ali preko noči. Rezultati se pokažejo po enem tednu.

 Zakaj se zobje obarvajo?

Obarvanje zob je naravni proces, ki nastopi z leti, močno pa ga pospešimo z aktivnim vnosom obarvane hrane in pijače (čaja, kave, rdečega vina) ter s kajenjem. Povzroči ga lahko tudi jemanje nekaterih zdravil.

Kako lahko pobelimo avitalen (mrtev) zob?

S kemičnim belilnim sredstvom lahko pobelimo tudi avitalen (mrtev) zob, ki sčasoma potemni. Postopek se opravi v zobni ordinaciji, tako da zobozdravnik v notranjost zoba vstavi belilno sredstvo, ki tam ostane 5–10 dni. Postopek po potrebi 2–3-krat ponovimo.

Katere vrste obarvanje je bolj dovzetno za beljenje?

Za beljenje so načeloma dovzetne vse vrste obarvanja zob, čeprav v različni meri. Na splošno velja, da laže dosežemo učinek beline pri gensko rumenkastih kot pri sivkastih zobeh.

Ali obstajajo kontraindikacije za beljenje zob?

Pravzaprav ni nobenih absolutnih kontraindikacij za beljenje zob. Pomembno je, da so zobje pred začetkom beljenja sanirani (da ni prisoten karies).

Ali profesionalno ultrazvočno čiščenje in poliranje zob zagotavljata zanesljiv rezultat in vidno belino zob?

Pred beljenjem je nujno čiščenje in poliranje zobnega kamna, vendar s tem še ne posvetlimo barve zob.

Ali obstaja metoda za zagotavljanje trajno belega nasmeha?

Trajno bel nasmeh nam zagotavljajo edino zobne luske, s katerimi spremenimo barvo zob, lahko pa tudi korigiramo njihovo obliko in manjše ortodontske nepravilnosti.

Kako čim dlje ohranimo doseženo barvo zob?

Za ohranitev doseženih rezultatov sta ključnega pomena dobra ustna higiena in redno profesionalno čiščenje zob pri zobozdravniku. Pomembno je tudi zmanjšati uživanje obarvanih živil in pijač v prehrani ter opustiti kajenje. Belino nam lahko zagotavljajo samo ponavljajoči se periodični osvežilni belilni tretmaji.

Zakaj izbrati Emident?

Profesionalen odnos

Strokovno osebje zagotavlja brez bolečinsko zdravljenje s pomočjo sodobne tehnologije.

Za celo družino

V ordinaciji nudimo celotni družini prijetno počutje in hitro obravnavo brez čakalnih vrst.

Garancija

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.