Naročite se na pregled

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

NEKIRURŠKA POMLADITEV OBRAZA S POLNILI

NEKIRURŠKA POMLADITEV OBRAZA S POLNILI

Botulin toksin je varna, učinkovita in hitra rešitev za vse, ki si želite zgladiti vodoravne gube na čelu, navpične gube med obrvmi in »račje tačke« okrog oči. Terapija z botulinom pomeni vbrizganje zdravila botulin toksin tipa A v mišico.

Glavni vzrok za nastanek gub je obrazna mimika. Koža sčasoma postane nepovratno zaznamovana in nekatere mišice niso več sposobne popolne sprostitve. Obraz tako postane posut z izraznimi gubami, čelo je namrščeno, pogled mračen. Botoks vpliva na določene skupine obraznih mišic, blokira živčne impulze in sprošča obrazne mišice, s čimer gladi obstoječe gube in preprečuje pojav novih.

Končni učinek terapije z botoksom je sproščen in pomlajen videz, izraznost vašega obraza pa se po posegu ne bo spremenila: lahko se nasmehnete ali namrščite, vendar bo krčenje obraznih mišic manj izraženo, zato pa bo na vašem obrazu tudi manj gub.

Indikacije za injiciranje botoksa so:

 • lepotni namen (glajenje gub)
 • prekomerno potenje
 • preprečevanje migrenskih glavobolov

Kontraidikacije:

 • nosečnost in dojenje
 • »miastenija ravis«
 • motnje strjevanja krvi

Aplikacija botoksa se izvaja v ambulanti, postopek traja 15–30 minut.

Korekcijska območja:

 • čelni del
 • med obrvimi
 • zunanji kot očesa
 • koren nosu
 • območju mišic, ki spuščajo kotičke ust
 • brada
 • pazduhe
 • dlani

Prve učinke botulinske terapije boste opazili že v nekaj dneh po aplikaciji, rezultat pa bo dokončen po približno 10 do 14 dneh. Učinki posamezne terapije trajajo od 4 do 6 mesecev. Glede na dolgotrajnost učinkov, svetujemo ponovitev postopka 2–3-krat letno. Ko čez čas posamezne mišične skupine oslabijo, niso potrebne tako pogoste ponovitve, saj se učinek delovanja botoksa podaljša.

Kaj ni priporočljivo prvi dan po terapiji?

 • pitje alkoholnih pijač
 • masiranje mesta posega
 • jemanje pomirjeval in antibiotikov
 • intenzivna športna vadba

Dermalna polnila

Dermalna polnila so izdelana s posebno tehnologijo na osnovi hialuronske kisline.

V estetski medicini se uporabljajo za pomlajevanje obraza in vratu.

Njihov namen je glajenje obstoječih gubic, oblikovanje oblike obraza in dvigovanje posameznih delov obraza, ki so se s staranjem povesili (ličnice, obrvi, ustni kotički, ustnice, nos, brada).

Oblikovanje in polnjenje ustnic

Ustnice in predel okoli ust so glavni estetski poudarki na obrazu. Ni presenetljivo, da ženske vse bolj pazijo na obliko in velikost ustnic ter jih poskušajo narediti večje, bolj čutne in mladostne. Tenke ustnice obrazu dodajajo resnost, vitkost in včasih starejši izgled.

Zaradi naravnega staranja ustnice izgubijo volumen in jasnost konture. Sčasoma obroba ustnic postane bleda, pojavi se suhost.

Dermalna polnila spodbudijo prekrvavitev in pripomorejo k upočasnitvi starostnih sprememb, zato je priporočljiva občasna hidracija ustnic z dermalnim polnilom.

Za korekcijo oblike in volumna ustnic uporabljamo polnila na osnovi hialuronske kisline. Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, v tkivih se enakomerno porazdeli, ne da bi vplivala na občutljivost (četudi gre za občutljivo kožo ustnic).

S korekcijo ustnic dosežemo lepo konturo, povečamo volumen in popravimo asimetrijo.

Korekcije brade

Ne samo pri moških, temveč tudi pri ženskah igra tip spodnje čeljusti pomembno vlogo pri privlačnosti obraza.

Bolniki opisujejo idealno konturo kot dobro definirano spodnjo čeljust, zategnjeno kožo in brado, določeno z mehkimi in gladkimi obrisi.

Seveda vsak od nas išče naravni rezultat brez kirurškega posega in brez bolečin, ki bo privedel do nežno dodelanega videza, sorazmernega z zlatimi proporci obraza.

Obstajajo novejša polnila, izdelana s posebno tehnologijo, ki oblikujejo brado in dajejo lep končni videz spodnjemu delu obraza.

Izdelek se s staranjem izjemno dobro spopada z izgubo kostne gostote in elastičnosti, lahko pa tudi kompenzira deleže, s katerimi se žal nismo rodili.

Mezoterapija obraza

Za ohranjanje svoje najpomembnejše funkcije telo potrebuje vodo. Dobra hidriranost pa skrbi tudi za ohranjanje mladostnega in zdravega videza naše kože. Za vzdrževanje optimalne ravni vlage v koži je odgovoren poseben element – hialuronska kislina, ki kot magnet privlači molekule vode in vzdržuje potrebno vlažnost kože.

S starostjo se v koži zmanjša proizvodnja hialuronske kisline, kar vodi do poslabšanja njene odpornosti na zunanje negativne vplive, izgube naravne vlage in postopnega venenja.

Mezoterapija je postopek za injiciranje hialuronske kisline, da se ohrani potrebno ravnotežje vlage kože ter da se prepreči staranje. Vbrizgana hialuronska kislina je enaka tisti, ki jo vsebujejo kožne celice, zato je izključeno tveganje za alergijsko reakcijo na zdravilo.

Obstajata dve vrste mezoterapije obraza, vratu in dekolteja:

 • klasična mezoterapija
 • mezoterapija s koktejlom oz. biorevitalizacija kože

Klasična mezoterapija je terapija s hialuronsko kislino, bioorevitalizacija kože pa pomeni vnos koktejla hialuronske kisline, vitaminov in rastlinskih ekstraktov. Koktejl je bogat z antioksidanti, ki upočasnjujejo staranje. Zmanjšujejo nastajanje prostih radikalov, ki poškodujejo DNA-strukturo celice, s čimer pomagajo k normalni obnovi povrhnjice in zmanjšujejo škodljive učinke delovanja ultravijoličnih žarkov, ki vodijo v prezgodnje staranje kože. Njihov vpliv lahko označimo kot zaščitni in profilaktični.

Kako poteka postopek

Najprej zdravnik na obraz nanese anestetično kremo, nato s pomočjo pogostih mikroinjekcij pod kožo vbrizga hialuronsko kislino.

Po odmerjanju zdravila se lahko pojavijo majhne modrice, otekline in pordelost, ki bodo izginile v nekaj dneh.

Običajno je potrebnih 3–5 postopkov v presledku dveh tednov. Število in intenzivnost postopkov se vedno določata individualno, odvisno od indikacij, vrste zdravila in pacientovih težav.

Po postopku ni potrebna posebna skrb, dovolj je upoštevati splošna priporočila: ne dotikajte se obraza z rokami, nekaj dni ne uporabljajte dekorativne kozmetike, ne obiskujte kopališč, savne in solarija.

Učinek

Zaradi globoke hidracije je koža po posegu videti mlajša in bolj zdrava, prav tako pa se bolje upira negativnim vplivom okolja, kot so agresivna sončna svetloba, temperaturne spremembe in suh zrak v zaprtih prostorih pozimi.

Zakaj izbrati Emident?

Profesionalen odnos

Strokovno osebje zagotavlja brez bolečinsko zdravljenje s pomočjo sodobne tehnologije.

Za celo družino

V ordinaciji nudimo celotni družini prijetno počutje in hitro obravnavo brez čakalnih vrst.

Garancija

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.