Naročite se na pregled

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

NEGA OBRAZA

NEGA OBRAZA

Skrb za estetiko obraza je nekaj naravnega! Ker obraz razkriva marsikaj je nega obraza zelo pomembna za zdravo kožo in lep videz. Čez čas se v koži okrog oči in na čelu pojavijo brazde in gube, ki jih imenujemo izrazne linije. Te nas postarajo, z botulinum toxinom lahko to preprečimo.

Kako vam lahko pomagamo?

GLAJENJE OBRAZNIH LINIJ IN GUB
OBNOVITEV POLNOSTI KOŽE
POVEČANJE USTNIC
POVRNITEV MLADOSTNEGA VIDEZA
KREPITEV SAMOZAVESTI
IZBOLJŠANJE SAMOPODOBE
POPRAVLJANJE BRAZGOTIN
OBNOVITEV ČVRSTOSTI

Ne pozabite – skrb zase je vedno na prvem mestu!

Zakaj botulinum toxin?

ZA MLADOSTEN IN SVEŽ VIDEZ! Izrazne linije nas postarajo, videti smo utrujeni in zaskrbljeni. Do nedavnega je bilo te brazde težko popraviti, sedaj pa jih lahko s pomočjo botulinum toxina močno zmanjšamo. Botulinum toxin odpravlja tudi gube na vratu, s katerimi delujemo utrujeni in postarani. K mladostnejšemu videzu pripomore tudi dvig vek. Z oslabitvijo mišic ob vekah se kaže potreba po dvigu vek, kar se izraža v odprtem pogledu in spočitem videzu.

Kako poteka aplikacija?

Botulinum toxin vbrizgamo z zelo tanko iglo v izbrano mišico, s čimer slednjo sprostimo ter tako povzročimo zgladitev gub. Postopek je varen, učinkovit in traja približno 10 minut ter je minimalno boleč, uporaba anestetikov ni potrebna.

Delovanje

Krčenje in premikanje obraznih mišic nadzorujejo možganski signali. Z botulinum toxinom tem signalom preprečimo vpliv na mišice. Rezultat je, da se mišica ne krči, ampak se sprosti, koža nad njo postane gladka in mehka. Mirujoče mišice in sproščena ter gladka koža vzbudijo svež in mladosten videz.

Na kaj morate biti pozorni pri terapiji?

Okrevanje po aplikaciji je hitro. Stranski učinki pri terapiji z botulinum toxinom, če sploh nastopijo, so po navadi blagi in prehodni. Lahko se pojavi začasno otekanje ali minimalna modrica na mestu vbrizganja, ki večinoma izgine v dveh do treh dneh. Redko se lahko rahlo povesi veka ali pa pride do asimetrije izraza. V teh primerih se je treba zglasiti pri vašem estetskem kirurgu.

Maksimalen učinek se pokaže po 10 do 14 dneh.

Kako učinkovita je metoda?

 Maksimalen učinek se pokaže po 10 do 14 dneh. Mišica se sprosti in koža nad njo postane gladka in mehka. Gube se zgladijo, rezultat pa je mladosten in svež videz. Z vsakodnevnimi aktivnostmi lahko nadaljujete takoj po terapiji.

Koliko ponovitev je potrebnih in kdaj so vidni rezultati postopka?

V večini primerov so rezultati vidni po nekaj dneh. Maksimalen učinek se pokaže po 10 do 14 dneh. Botulinum toxin učinkuje po navadi tri do štiri mesece, nakar učinek počasi izzveni. Pri rednejši uporabi se učinek podaljša na štiri do osem mesecev ali še dlje, torej dolgoročno zdravljenje nudi podaljšano olajšanje. Ker botulinum toxin vsebuje proteine, telo v redkejših primerih proti njim razvije protitelesa. Takrat je učinek terapije zmanjšan.

Dobro je vedeti

Botulinum toxin je snov, ki povzroči sproščanje mišic. Pridobivajo ga iz bakterije Clostridum Botulinum. Na tržišču nastopa pod dvema imenoma, Dysport in Botox, oba proizvoda pa vsebujeta enako substanco. Oftalmologi že desetletja uporabljajo botulinum toxin za njegov prvoten pomen, zdravljenje blefarospazma, v estetski kirurgiji ga že leta koristno uporabljamo za kozmetično popravo vidnih znakov stresa in staranja.